Hilde Postma (1967) studeerde een jaar Nederlands aan de RUU, daarna volgde ze de School voor de Journalistiek in Utrecht, waar ze in 1991 afstudeerde. Ze deed vervolgens nog een jaar politicologie aan de UvA. Ze liep stage bij de Arnhemse Courant en Trouw, een krant waar ze ook na haar stage nog regelmatig in publiceerde. Vervolgens werkte ze zes jaar op de buitenlandredactie van het NOS-Journaal, maar uiteindelijk koos ze voor de schrijvende journalistiek en een bestaan als freelancer.

Vanuit Midden-Amerika (El Salvador) en Azië (grens Thailand/Birma) berichtte ze voor media als Trouw, NRC en de VARA-radio over lokale conflicten en vluchtelingenkampen. Vanaf 2006 maakt ze interviews en reportages voor verschillende tijdschriften en kranten: waaronder Volkskrant Magazine, Vrij Nederland, HP/De Tijd, esta, JAN, Opzij en het AD. Ook publiceerde ze in Trouw, NRC, De Pers, de Groene Amsterdammer, Genoeg en VIVA.

Daarnaast heeft Hilde zich gespecialiseerd in bedrijfsjournalistiek en –communicatie. Ze doet regelmatig eindredactie- en coördinatieklussen, zoals voor GVB, waar ze een interne redactie aanstuurde en de eindredactie van verschillende bedrijfsbladen deed.

De laatste jaren schrijft Hilde ook levensverhalen voor particulieren.

Momenteel werkt Hilde als correspondent Spanje voor onder meer de Telegraaf. Ze reist op en neer tussen Barcelona en Amsterdam.

Training, presentaties of brainstorming

 

Projecten en bedrijfsevents

 

Informeer naar de mogelijkheden

Hilde is ook inzetbaar als trainer om de  communicatie binnen uw organisatie te verbeteren.

 

Daarnaast is Hilde in te huren als presentator en brainstormer bij congressen of bedrijfsevents.