Kranten, magazines, brochures, nieuwsbrieven, websites: het zijn ideale middelen voor interne en externe communicatie. Hoe leuk is het niet om de krant of het tijdschrift van je eigen bedrijf door te bladeren, met intern en extern nieuws? Of even op je eigen intranet te kijken voor de nieuwste wetenswaardigheden?

Eventueel in samenwerking met anderen verzorg ik off- en online communicatiemiddelen voor uw bedrijf. Dat kunnen kant en klare producten zijn, maar het kan ook gaan om middelen die we met medewerkers zelf ontwikkelen binnen het bedrijf of de organisatie.

Ook op andere niveaus kan ik meedenken over de communicatie binnen uw bedrijf of organisatie. Neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek.

Daarnaast ben ik inzetbaar als eindredacteur, coördinator/hoofdredacteur of tekstschrijver voor bestaande communicatiemiddelen.

Hieronder vindt u voorbeelden van verhalen die ik maakte voor GVB, Heineken, Delta Lloyd Groep, Interpolis, Bouwfonds en Cordaan.

Project voor GVB

Voor het Amsterdamse vervoerbedrijf GVB zette ik enkele jaren geleden samen met een collega een nieuwe bedrijfskrant op. Hiervoor vormden we eerst een redactie binnen het bedrijf zelf, bestaande uit medewerkers die soms nog nooit een pen hadden vastgehouden. We gaven ze journalistieke trainingen, waarin de nieuwe redacteuren zelf nieuwsberichten en achtergrondverhalen leerden te schrijven. Vervolgens kwam de redactie tweewekelijks samen om te vergaderen over de inhoud van de volgende krant. Deze schreven de medewerkers zelf vol, waarbij wij wel de coördinatie en eindredactie deden.

Het resultaat was verrassend: twee keer per jaar een kwalitatief goede krant, vier keer per jaar een interessant magazine voor en door medewerkers. Een ideale manier om de betrokkenheid in de organisatie te vergroten.